Inhoud
Kjeld is een jongetje van 8 jaar. Als hij gaat verhuizen gaat hij ook naar een nieuwe school. Hij vindt het wel een beetje spannend, ook omdat hij niet zo goed is in taal. Gelukkig krijgt hij al snel een vriendje, komt in het voetbalteam en krijgt hulp van taal-juf Kitty. Maar… hij mag jammer genoeg niet bij de geheime jongensclub. Dan raakt een aantal jongens in de problemen… Wat gaat Kjeld doen?

Over dit boek
’Kjeld is een held’ is bestemd voor kinderen van 7 tot 10 jaar, voor ouders en leerkrachten. Het is niet alleen een spannend boek, het bevat ook informatie en tips over woordvindingsproblemen. Kinderen kunnen het boek zelf lezen, maar ouders en leerkrachten kunnen het boek ook voorlezen.

Iedereen is het wel eens gebeurd: je kunt even niet op een woord komen, terwijl het op het puntje van je tong ligt… Maar als een kind vaak en veel moeite heeft om een woord te vinden heeft hij/zij misschien woordvindingsproblemen. Bij kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) komt dit regelmatig voor. Zij hebben moeite met praten en met het begrijpen van taal.

Sommige kinderen voelen zich hierdoor onzeker, of gedragen zich opstandig, of gaan zich ervoor schamen en nemen steeds minder deel aan gesprekken. Hun zelfvertrouwen kan hierdoor flink afnemen. Soms worden deze kinderen zelfs buitengesloten.

In dit boek heeft Kjeld woordvindingsproblemen. Kinderen kunnen zich met Kjeld identificeren. Vanuit de beleving en ervaringswereld van een kind uit groep 5 ervaart de lezer wat voor effect het heeft op een kind en welke ondersteuning geboden kan worden. Met extra hulp kunnen deze kinderen zich meestal goed redden. Ondanks… of misschien wel dankzij zijn ’handicap’ wordt Kjeld toch de held van het verhaal!

Bestellen via uitgeverij Graviant ( www.graviant.nl)