19/10/2020

Details:

Naam Helga Develing E-mail h.develing@viertaal.nl Categorie WTD2020

Planning

Datum:

filmpremières en boekpresentatie – Viertaal College Schagen

VierTaal College Schagen, voortgezet speciaal onderwijs cluster 2, heeft 19 oktober 2020 de première van een drietal korte films van oud-leerlingen, over TOS (taalontwikkelingsstoornis), SH (slechthorendheid) en ASS (autisme spectrum stoornissen). Daarnaast wordt het boek ‘Met TOS op de Praatstoel’ gelanceerd, een boek geschreven en geïllustreerd met en door leerlingen.
Met deze première start op een bijzondere manier een feestweek voor alle leerlingen. Een week die in het teken staat van: Wat is TOS? Wat is SH? Wat is ASS? En bovenal: Wat zijn mijn speciale talenten?

De première van de films en de lancering van het boek vallen samen met de Wereld TOS Dag op 16 oktober, een dag waarop landelijk bekendheid wordt gegeven aan wat een TOS (taalontwikkelingsstoornis) is. De hele maand oktober staat in het teken van TOS.

Bij de opening van de feestweek zijn alle leerlingen van het VMBO- en Praktijkonderwijs van VierTaal College Schagen aanwezig en als speciale gasten ook de oud-leerlingen die de films en het boek hebben gemaakt. De rest van de feestweek in het kader van ‘mijn speciale talenten’ krijgen alle leerlingen de kans om op een creatieve manier uiting te geven aan hun eigen talenten. Zo wordt onder andere een blog gelanceerd, gemaakt met en door leerlingen van de school. Voor de leerlingen een mooie manier om te kunnen laten zien wat hun kracht en speciale talenten zijn, wat ze kunnen en wat ze willen bereiken.