15/10/2022

Planning

Datum:

Dierentuin Amersfoort

Dagprogramma ‘Los over TOS’ – zaterdag 15 oktober 2022
Dierenpark Amersfoort: aanvang 09.30 uur – afsluiting 16.45 uur

Op zaterdag 15 oktober staat Dierenpark Amersfoort in het teken van de Wereld TOS Dag! Het wordt een beregezellige en inspirerende dag  met activiteiten voor volwassenen en kinderen. De dierentuin gaat om 09.00 uur open en iedereen is vanaf 09.30 uur van harte welkom bij de grote zaal voor een centrale opening van de dag. Laat je meenemen door muziek, sprekers en diverse TOS ervaringen!

Voor de kinderen (met ouders/verzorgers)
Alle kinderen worden deze dag benoemd tot TOS speurneuzen! Bij binnenkomst ontvang je een tasje met een speurtocht door de dierentuin. Weten jullie het juiste antwoord te ontrafelen? Dan maak je kans op een leuke prijs! Op de foto met je favoriete (knuffel)dier? Zelf geschminkt worden tot een mooi portret of zelf een kleurplaat kleuren? Dat kan in de grote zaal op het park. Ook leuk, de rondleiding door de dierentuin onder begeleiding van een gids!

Voor de volwassenen en professionals
Organisaties en vrijwilligers staan klaar om los te gaan over TOS! Je kan in gesprek met ervaringsdeskundigen en organisaties (Meet & Greet) en natuurlijk zelf eigen ervaringen delen. Tijdens de dag kun je documentaires en filmpjes (TOS portretten) zien en wordt er een nieuwe TOS website ‘Alles over TOS’ gelanceerd. Vergeet niet mee te doen met de speurtocht van de kinderen, want we verwachten iedereen bij de prijsuitreiking aan het einde van de dag!

Programma en tijden

09.30 uur → Inloop op het terras van de grote zaal
Iedereen is van harte welkom op het terras van de grote zaal. Geniet van de muzikale begeleiding en vermaak voor de kinderen!

10.30 uur → Centrale opening van de dag ‘Los over TOS’
Yvonne van Duin en Julia Spaan (ervaringsdeskundige TOS) openen de dag. Zij vertellen iets over Wereld TOS Dag, het belang van meer bekendheid rondom TOS en zetten daarbij een aantal kinderen in het zonnetje.

11.00 uur → Première documentaire ‘Kinderen van  weinig woorden’

(wordt vaker op de dag herhaald)

De documentaire ‘Kinderen van weinig woorden’ vertelt een ontroerend verhaal over Jurre en zijn zus Jikke. Op het oog twee gewone tieners die naar school gaan, een bijbaantje hebben en sporten. Maar dit is voor hen niet vanzelfsprekend, want Jikke en Jurre hebben een taalontwikkelingsstoornis. Zij kunnen zich moeilijk met woorden uiten en begrijpen vaak niet wat mensen tegen hen zeggen. Hoe is het om op te groeien als taal niet vanzelfsprekend is?

11.00 uur Samenvatting documentaire ‘De onzichtbare wereld die TOS heet’

(wordt vaker op de dag herhaald)

In de documentaire gaat een moeder op zoek naar de juiste behandeling voor haar zoon Logan; een jongen met het vermoeden van een TOS. Van misdiagnose tot                 toekomstbeeld. Waarom is deze stoornis zo onzichtbaar, wordt TOS vaak verward met ASS en hoe komt het dat kinderen met TOS zich anders ontwikkelen?

 11.00 uur     Start rondleiding met een gids door de dierentuin (ronde 1, duur 1,5 uur)

11.20 uur → Meet & Greet (ronde 1)

Ontmoet ervaringsdeskundigen en organisaties die alles weten over TOS. Ga in gesprek, stel je vragen en deel eigen ervaringen! Deze Meet & Greet ronde is mogelijk tot 13.20 uur.

13.25 uur →  Deelkracht – Lancering website Alles over TOS & TOS portretten

Officiële lancering Alles over TOS www.allesovertos.nl een nieuwe website met betrouwbare informatie over TOS voor ouders / verzorgers. Gevolgd door een aantal interessante TOS portretten die meer inzicht geven in de wereld van TOS.

14.10 uur → Meet & Greet

Ontmoet ervaringsdeskundigen en organisaties die alles weten over TOS. Ga in gesprek, stel je vragen en deel eigen ervaringen! Deze Meet & Greet ronde is mogelijk tot 16.10 uur.

14.15 uur →   Start rondleiding met een gids door de dierentuin (ronde 2, duur 1,5 uur)

16.15 uur →    Prijsuitreiking speurtocht

16.30 uur →    Afsluiting van de dag

GA VOOR KAARTVERKOOP NAAR DE PAGINA: “LOS OVER TOS”